Hoi! Mijn naam is Marlin en ik ben ruimtelijk vormgever en architectuur-/interieurfotograaf. 
In 2021 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting Spatial Design. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Fotovakschool Rotterdam (HBO Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie).

In mijn werk kijk ik naar wat een ruimte nodig heeft. Wat is er al en wat kan ik doen om deze elementen te versterken of beter tot hun recht te laten komen? Binnen deze ontwerpen laat ik me inspireren door de natuur. Organische vormen uit de natuur en licht- en schaduwspel staan in contrast met een duidelijke abstractie. Ik uit mijn gevoel en gedachten in fotografie, poëzie en tekeningen. Dit vormt de basis van mijn ontwerpproces. 
De beleving van mijn werk is belangrijk, het moet een plek zijn waar de toeschouwer niet zomaar langs loopt maar waardoor hij gefascineerd raakt en verder wil ontdekken. Het roept vragen of en zet aan tot nadenken. Hoe voelt de toeschouwer zich en hoe heb ik daar als ontwerper invloed op? Dat zijn twee belangrijke vragen waar ik veel mee bezig ben. Zonder de toeschouwer is mijn werk enkel een esthetisch object: het komt tot leven door interactie. 
Mijn fotografie benader ik op dezelfde manier: hoe wordt een ruimte beleefd en hoe zet ik dit om naar een mooi en helder beeld? Door de combinatie van mijn vakgebieden weet ik de belangrijke lijnen te vangen die de (interieur-)architect zo zorgvuldig heeft ontworpen. Daardoor ben ik in staat een strak beeld te creëren zonder de belangrijke details uit het oog te verliezen.​​​​​​​
Back to Top